Начало Автомобили Mean Mower V2 на Honda с рекорд на Гинес за ускорение

Mean Mower V2 на Honda с рекорд на Гинес за ускорение

340
0

Косачката на Honda Mean Mower отново е в Световната книга на рекордите Гинес, след като постави ново най-добро постижение за ускорение. Творението на японския автомобилен концерн постигна 6,285 секунди за достигане на скорост от 0 до 100 мили в час (около 160 км/ч).

Рекордът бе даден на пистата Лаузицринг. В изпитанието участва новата Mean Mower V2 на Honda, управлявана от опитната Джес Хокинс. 24-годишната Джесика понастоящем се състезава в W Series.

Освен че демонстрира изумителна скорост, Mean Mower V2 показа и способностите си в областта, за която реално е създадена – да коси трева

Представена през лятото на 2018 г., косачката е наследник на Mean Mower, която бе с най-висока максимална скорост в категорията си. Оригиналът постигна почти 187 км/ч през 2014 г. Новата косачка е дело на сътрудничеството между Honda и Team Dynamics от британския шампионат за туристически автомобили (BTCC) и затова е още по-добра. При създаването й са използвани високотехнологични материали, компютърно генерирани компоненти, дори 3D принтиране.

Сърцето на Mean Mower V2 е двигателят. Той е 999 куб. см, 4-цилиндров и е взет от мотоциклета CBR 1000RR Fireblade SP. Мощността му е 200 к.с. при 13 000 об/мин – почти двойно повече в сравнение с предходната косачка. V2 тежи само 69,1 кг.

Докато бе на Лаузицринг, екипът на Honda изпробва Mean Mower V2 и в по-дълга серия от обиколки

И косачка успя да достигне максимална скорост от 240 км/ч!

„Оригиналната косачка бе невероятна машина, но сега изведохме нещата на съвсем ново равнище с втората версия”, коментира управляващият директор на Honda UK Дейв Ходжетс.

„Искахме да постигнем нещо различно, след като поставихме рекорд за максимална скорост през 2014 г. И резултатът е фантастичен. Team Dynamics стори и повече от нужното за създаването на Mean Mower. Сваляме шапка и на Джес за смелостта й зад волана!”