Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Медиите в Англия нападнаха Макларън заради грешките на тима

Медиите в Англия нападнаха Макларън заради грешките на тима

86
0
бокс,Люис Хамилтън,питстоп

Продължаващите грешки на екипа на Макларън предизвикаха британските медии да подемат атака срещу отбора, след като и в квалификацията, и в състезанието в Испания проблемите не спряха.

Първо в събота Люис Хамилтън загуби полпозишъна си, след като се оказа, че е объркано количеството гориво, сипано в колата му. Това принуди англичанина да спре на трасето, а правилата изискват колата да се прибере в питлейна на собствен ход. Стюардите постановиха нарушение и санкцията бе убийствена: Хамилтън бе дисквалифициран и пратен да стартира последен на стартовата решетка.

Мейл он Съндей описа грешката като предателство.

Още една криза в сезон с множество трудности, голяма част от които се дължат на самия тим – продължава публикацията. – Последният позор е труден за преглъщане след поредицата пропуски тази година. В Бахрейн механик на Макларън (този с пистолета за гайките) бе сменен по средата на състезанието, след като на два пъти обърка боксовете на Хамилтън. Седмица по-рано същата грешка сериозно навреди на надпреварата на Дженсън Бътън в Китай и отборът бе решен да подобри дейността си в тази област. Но отново се спъна, и то аматьорски. Поредната лично тяхна катастрофа.

Материалът в Таймс твърдеше, че връзката на Люис с екипа е поставена на изключително сериозно изпитание заради случилото се на трасето. Отново бе припомнено, че договорът на световния шампион за 2008 г. изтича в края на настоящия сезон.

Механик бе включил погрешна функция и горивото е било изсмуквано от колата вместо да се зарежда – пише още Марк Хюс в неделния Таймс. – Осъзнавайки ставащото, той е стартирал правилната функция, но гонейки времето (да е достатъчно за загряващ и началото на бърз тур), тимът пусна болида с недостатъчно бензин.

Съндей Мирър прокламира, че сезонът на Макларън се разпада заради пропуските, а Телеграф също подхваща темата за бъдещето на Хамилтън след ужасяващата случка.

Човек би очаквал най-добрата обиколка на Хамилтън да не бъде зачетена, а следващата по сила да се брои – твърдеше пък Дейвид Тримейн в Индипендънт. – Но той получи най-жестокото наказание за грешка, с която няма нищо общо. Добре дошли в драконовския свят на F1.

В самото състезание питстоп отново на Люис се обърка и бе загубено време.

Тъжното е, че Хамилтън не само кара по-добре от всички останали този сезон, а е и във върхова форма. Спечели пет места преди да е преполовил първата обиколка. Но – като че ли вече неизбежно – отново стана каша при първото му влизане в бокса – пише Гардиан.