Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мекис: Трябва да дадем на Рикиардо автомобил, с който да се чувства...

Мекис: Трябва да дадем на Рикиардо автомобил, с който да се чувства по-комфортно

1258
0
Даниел Рикиардо и Лоран Мекис
Даниел Рикиардо и Лоран Мекис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Лоран Мекис е добре запознат с проблемите на Даниел Рикиардо от началото на сезон 2024 в F1. Шефът на Виза РБ призна, че отборът трябва да продължи да работи и да предостави на австралиеца автомобил, с който той да разкрие пълния си потенциал и да подобри резултатите си.

Рикиардо изпитва огромни затруднения от началото на тазгодишната кампания. Опитният австралиец нямаше отговор на темпото на темпото на съотборника си Юки Цунода в квалификациите в Бахрейн и Саудитска Арабия. Представянето на Рикиардо по улиците на Джеда беше допълнително помрачено от завъртане в последните етапи на състезанието

Пилотът на Виза РБ имаше сериозни очаквания за домашната си Гран при. За нещастие, той отново отпадна доста рано в квалификация и беше изпреварен от Цунода. В състезанието Рикиардо отново не разполага с достатъчно добро темпо и финишира едва 12-ти. В същото време Цунода остана седми

От ръководството на Ред Бул бяха доста озадачени от слабото представяне на Рикиардо в сравнение с Цунода. Съветникът на тима д-р Хелмут Марко дори призова австралиецът да подобри резултатите си. В противен случай Рикиардо може да бъде заменен от Лиам Лоусън още в Маями.

„Мисля, че Рикиардо се нуждае от сигурен и стабилен автомобил. Надявам се, че отборът ще може да му даде това, за да може поне да се изравнява с Юки“, каза Марко по-рано тази седмица.

Мекис беше съгласен с мнението на Марко. Французинът заяви, че отборът ще направи всичко възможно, за да подобри автомобила и да накара Рикиардо да се чувства по-комфортно когато е зад волана.

„Трябва да дадем на Рикиардо автомобил, с който да се чувства по-комфортно. Например Юки имаше автомобил, с който се чувстваше много комфортно още от първата тренировка в Мелбърн“, сподели Мекис.

„Вероятно достигнахме този етап с Даниел едва в квалификацията. Оттам нататък трябва да се надгражда. мятаме, че той със сигурност го направи в състезанието.“, продължи шефът на Виза РБ.  „Той беше толкова бърз, колкото и момчетата, които получиха точките. Вярвам, че щяхме да се борим за точки, ако имахме по-прилична стартова позиция.“

„Това е още един позитив, който трябва да отнесем у дома- фактът, че Даниел също направи много силно състезание, дори и да стартира по-назад“, каза още Лоран Мекис.

Рикиардо беше неприятно изненадан от разликата между него и Цунода след съботната квалификация в Мелбърн. Според главния изпълнителен директор на Виза РБ Петер Байер,  Рикиардо е бил прекалено критичен към себе си в Австралия. Той отбелязва, че между Цунода и австралиеца е имало малък избор по отношение на състезателното темпо през втората половина на неделното състезание

„Мисля, че той малко погрешно интерпретира данните. Всъщност ние разгледахме с него това, което видяхме на монитора“, каза Байер.

„Ако можеше да направи тази обиколка в петък, тогава щеше да надгради. Честно казано съм сигурен, че щеше да е в топ 10 и в квалификацията. Така че просто трябва да подобрим това нещо.“

„В неделя е трудно по отношение на трафика, по отношение на това как управляваш състезанието и къде се позиционираш. Това също така е писта, на която не е лесно да се изпреварва. Честно казано, той свърши добра и солидна работа. Знам, че можем да надграждаме върху това, което видяхме в Австралия“, добави CEO-то на Виза РБ.