Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърът на Алонсо за възможното напускане на Ферари: Това са глупости

Мениджърът на Алонсо за възможното напускане на Ферари: Това са глупости

65
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пристигна през 2010 г. във Ферари с големи надежди и очаквания. Те бяха свързани само и единствено с титли, но след три сезона и половина изглеждат мираж. Испанецът трябваше да гледа с неудоволствие, как Себастиян Фетел спечели в трите поредни години, а през този сезон нещата изглежда отиват в същата посока.

Според Дейвид Култард вече се усеща нетърпение от страна на испанеца и шотландецът не би учудил, ако Алонсо не изпълни договора си. Мениджърът на Алонсо, Луис Гарсия Абад, обаче не смята, че подобно нещо е възможно.

„Това са пълни глупости“, цитиран е Абад от dpa. „Не бих му предложил да смени отбора си в момента, само защото до момента не е успял да спечели титлата.“

Освен това алтернативите за Алонсо изглежда не са много. Малцина вярват, че испанецът би се появил до Себастиян Фетел в екипа на Ред Бул. В Макларън пък той издържа едва година след като Рон Денис показа явно пристрастие към храненика си Люис Хамилтън. В Мерцедес пък Хамилтън и Розберг за момента изглежда незаменими, а Лотус се намират в позицията едва ли не на аутсайдер заради финансовите си проблеми.

Така че най-добрите шансове на Алонсо за титла продължават да са при оставане в екипа на Ферари. Освен това испанецът няма нужда да доказва на никого своите качества.

„Алонсо е човекът, който е на четвърто място по спечелени победи във Формула 1 и на два пъти е ставал световен шампион. Има доста състезатели, които дори не са печелили победа в Гран при.“