Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърът на Верстапен: Все още не сме видели най-доброто от Макс

Мениджърът на Верстапен: Все още не сме видели най-доброто от Макс

902
0
Макс Верстапен, Раймонд Вермюлен
Макс Верстапен и мениджърът му Раймонд Вермюлен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Мениджърът на Макс Верстапен Раймонд Вермюлен е убеден, че светът на Формула 1 все още не е видял най-доброто от 24-годишния пилот. Световният шампион за 2021 г. подписа продължение на договора си с Ред Бул почти две години преди изтичането на настоящия. При това споразумението е дългосрочно – до края на 2028 г.

„Плановете на Ред Бул за бъдещето изглеждат много добре. Борбеният дух, който виждам у тима, ни пасва перфектно. Формула 1 навлиза в нова ера и не е лудост да се мисли в дългосрочен план. Визията на Ред Бул не се простира до първите няколко надпревари от предстоящия сезон. Знаем точно какво предстои и кой ще участва. Отборът е в топ позиция, така че ситуацията е наистина много добра“, обясни Вермюлен.

„Да не забравяме, че от Ред Бул предложиха на Макс договор за Формула 1, когато той бе едва на 16 и го подготвиха добре. Имаше преговори, разбира се, но в крайна сметка те не можеха да се получат по-добре.“

„Според мен освен това развитието не е приключило – Макс продължава да расте. Все още не сме видели най-доброто от него“, допълни мениджърът на Верстапен

Самият пилот посочи, че решението е било лесно и за двете страни.

„Аз се чувствам прекрасно в отбора от самото начало. Особено след миналата година виждах само един път напред и той е с този екип. Наистина ми харесва да работя с хората от всеки департамент тук. За мен Ред Бул е най-добрият тим, затова искам да остана в него. Освен това сега не се налага да мислим за контракта, за колко време е – наясно сме и продължаваме да работим. Моята амбиция е отново да се боря за победи в състезания и за световната титла. За мен също така е важно да се забавляваш и да си изкараш добре времето във Формула 1“, добави пилотът.