Начало Избрани Според Верстапен новият болид на Ред Бул ще бъде напълно различен в...

Според Верстапен новият болид на Ред Бул ще бъде напълно различен в Бахрейн

2233
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Новият болид на Ред Бул ще бъде напълно различен по време на официалните тестове в Бахрейн. Това заяви Макс Верстапен. Според него RB18 ще придобие нова форма в Бахрейн след три дни работа и общо 206 обиколки в Барселона.

Oт Ред Бул се радваха на солиден старт на предсезонната си програма. Болидът RB18 дебютира на пистата Каталуня миналата седмица. Верстапен завърши пети в генералното класиране, а Ред Бул бяха четвърти в класацията за направени турове. Австрийският тим направи 34 обиколки по-малко от Мерцедес през трите дни изпитания в Барселона. Във втория ден Серхио Перес спря на пистата и предизвика развяването на червен флаг. Причината се оказа повреда в скоростната кутия. Въпреки това базираният в Милтън Кийс отбор е доволен от информацията за новия автомобил. 

Помолен да оцени представянето на Ред Бул в сесиите, Верстапен заяви:

Трудно е да се оцени. Положителното е, че автомобилът вървеше гладко, бях доволен от баланса. Но в Бахрейн ще бъде напълно различно, така че в първото състезание автомобилът също ще бъде напълно обновен.

„Просто се съсредоточих върху това да направя повече обиколки и да се опитам наистина да изпипам всеки един аспект на автомобила.“

Що се отнася до петъчния ден, който започна със спиране на Фернандо Алонсо и в който Aлпин, Aлфа Ромео, Хаас, Алфа Таури и Астън бяха принудени да приключат по-рано, Верстапен заяви, че отборът му е спечелил максимума от последната тестова сесия.

Да, беше добре“, продължи той.

Разбира се, имаше доста червени знамена, така че не успяхме да завършим цялата си програма. Но всичко работеше добре, автомобилът се чувстваше ок, просто продължих това, което направих през първия ден, [което] беше най-важната цел за нас.“

Болидът работи наистина добре. Като цяло теглото е малко по-високо, но наистина ми харесва да карам автомобила, има хубав стабилен баланс и мисля, че изглежда страхотно. Това винаги ми доставя удоволствие докато карам“, обобщи пилотът на Ред Бул

Официалните предсезонни тестове в Бахрейн ще се проведат в периода 10-12 март. Седмица по-късно на същото място ще се състои откриващата Гран при за сезона. Верстапен предупреди, че няма да се вглежда във времената за обиколка, докато не започне квалификацията за Гран при на Бахрейн. Отборът на Ред Бул заяви, че иска увеличение на минималното тегло на новите коли в F1.

Не знам, все още не обръщам внимание на времената за обиколка. Ще прегледаме това в Q3 на Сахир.“, завърши Макс Верстапен.