Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мениджърите на Райконен гледат Гран при на Абу Даби в бокса на...

Мениджърите на Райконен гледат Гран при на Абу Даби в бокса на Уилямс

54
0
Кими Райконен,рали Уелс

Мениджърите на Кими Райконен Стив и Дейвид Робъртсън бяха засечени на пистата Яс Марина по време на уикенда за Гран при на Абу Даби. Слуховете за привличане на шампиона във Формула 1 за 2007 г. обратно в спорта бяха подсилени от факта, че двамата бяха в бокса на Уилямс, където приказките от месеци насам пращат финландеца. През това време пилотът се състезаваше в рали Уелс (последен кръг от световния рали шампионат), от което отпадна през третия ден.

Мнозина очакваха точно в Абу Даби да бъде обявено завръщането на Кими в F1 с Уилямс, но това не се случи. Появата на мениджърите му обаче е показателна сама по себе си, твърди финландският вестник Турун Саномат. Лично Сър Франк Уилямс потвърди, че има силен интерес към Райконен от страна на тима му. В същото време обаче англичанинът не каза нищо конкретно.

Ясно е, че всеки нормален бизнесмен ще прецени колко му струва едно или друго нещо. Трябва внимателно да избирам думите си, като казвам, че е възможно (отиването на Кими в Уилямс – б.р.) – заяви Сър Франк.

Съоснователят на тима Патрик Хед от своя страна обясни, че в Уилямс са се интересували от Райконен по времето, когато финландецът е карал за Заубер. Те предложили на BMW да направят оферта за финландеца, но от баварския концерн решили, че исканите за Кими пари са прекалено много.