Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Битката с Фетел бе страхотна, заяви Хамилтън

Битката с Фетел бе страхотна, заяви Хамилтън

27
0

Люис Хамилтън спечели за пети път в кариерата си Гран при на Канада, като успехът бе 45-ата му победа във Формула 1.

Трикратният световен шампион направи само едно спиране в бокса и изкара 46 обиколки с комплекта софт, който бе сложен на колата му при този питстоп.

„Не бях сигурен колко ще изкара ултрасофтът. Видях грейнинг, докато бях зад Себ [Фетел]. Изглежда гумите издържаха. Можех да продължа с този ултрасофт. Серията след питстопа бе наистина дълга. Но информацията ни сочеше, че софтът ще изкара наистина дълго време и това бе чудесно. В началото не натисках прекалено много, но бях наясно, че Фетел ще го стори. Битката с него бе страхотна – беше бърз, притисна ни, но аз бях само с един бокс.

Невероятно е колко труден бе сезонът за мен преди последните две състезания. Благодарен съм, чувствам се благословен. Смятам, че днешната надпревара бе една от най-добрите ми напоследък. Ще продължаваме да се състезаваме старт за старт, ще продължаваме да подобряваме автомобила си. Предстои ни дълъг път”, заяви Хамилтън след финала.

Английският пилот на Мерцедес каза също така, че стартът му бе лош, но не знае защо: „Себ и Нико [Розберг] тръгнаха добре. Гумите бяха студени, предницата избяга. Радвам се, че с Нико не потрошихме колите. След това се опитах да настигна Фетел.”

Розберг изостана назад в колоната след сбутването с Хамилтън в първия тур. По-късно трябваше да прави непредвиден питстоп заради спукана гума, а накрая се завъртя при опит да изпревари Макс Верстапен.

„Себастиан направи страхотен старт, моят беше приличен. Маневрата на Люис бе твърда, докоснахме се, аз излетях. В конкретния момент бях наистина раздразнен, но това е спортът. Моята работа е да съм по-напред в една такава битка в следваща надпревара. След това борбата бе да се опитам да си върна някакви позиция. Едва не ми свърши горивото, заради което не бях в състояние да атакувам Макс накрая. Трябваше да намаля, после да опитам изпреварване и след това пак да върна газта. Накрая всичко едва не се провали напълно, но успях да стигна финала. Беше наистина лошо състезание. Но колата ни определено бе страхотна и Люис го демонстрира, така че петото място е още по-разочароващо заради този факт”, обясни Нико.