Начало Други Mercedes и новото Audi A4 имат спирачни накладки Ferodo с нулево съдържание...

Mercedes и новото Audi A4 имат спирачни накладки Ferodo с нулево съдържание на мед

43
0

Технологията Eco-Friction на Federal-Mogul, която е в съответствие с всички ОЕ стандарти, е одобрена и внедрена от водещи производители на автомобили. Сред тях са Daimler и Audi. Новата технология на марката бе представена и у нас.

Спирачните накладки Ferodo Eco-Friction са монтирани в съответствие с всички OE стандарти на новото Audi A4. Audi е последният водещ производител на автомобили, който внедрява в спирачните си платформи технология, щадяща околната среда. Така Audi последва Mercedes, които също така монтираха спирачните накладки Eco-Friction върху последния модел C-Class. Federal-Mogul Motorparts съвсем скоро ще обяви, че е доставчик на накладки Ferodo Eco-Friction с ниско или нулево съдържание на мед на Daimler. Компанията ще достави тези компоненти за предния мост на платформите MFA2 и BR167, познати под търговското наименование Mercedes A и B класа, и Mercedes M класа. Споразумението потвърждава силната връзка между Federal-Mogul и немският производител, който през 2014 г. избра гамата от спирачните накладки  Eco-Friction за своя Mercedes-Benz C класа, първото превозно средство от ранга, оборудвано с такива накладки.

Като пионер в спирачните продукти, Ferodo ще пусне тази одобрена от ОЕ стандартите екологична технология на пазара за следпродажбено обслужване с пълна гама спирачни накладки Eco-Friction с ниско или нулево съдържание на мед. Гамата покрива 90% от съществуващата основна гама, а до началото на 2016 г. ще има близо 95% покритие. Новата технология съответства на всички ОЕ стандарти, а накладките щадят околната среда.

Освен че гамата е по-добра за околната среда, тъй като съдържа по-малко мед, тежки метали и вредни емисии, последните тестове показват, че накладките Eco-Friction имат значителни спирачни подобрения спрямо традиционните базирани на мед компоненти: оборудван с Eco-Friction Mk6 Volkswagen Golf, например, се възползва от намаляване с 10% намаляване на спирачния път от 100 км/ч. и 17% по-малко от 115 км/ч. Серийните автомобили също извличат ползи от накладките Eco-Friction. Peugeot Boxer и Fiat Ducato имат с 12 метра по-къс спирачен път от 100 км/ч. и 16 метра от 115 км/ч. Тестовете бяха проведени от независимата британска компания МИРА ООД, а обявените резултати са тези на Ferodo спрямо втория най-добре представил се конкурент.

За моделите от 2018 до 2025 г. Federal-Mogul Motorparts ще доставя на Daimler средно 5 милиона Ferodo Eco-Friction спирачни накладки на година, директно или посредством производителите на спирачни системи. Петгодишната работа по тестване и изследване на материята, извършена от инженерите от отдел „Проучване и развитие“ на Ferodo с цел елиминиране на медното съдържание от формулите на спирачните накладки (които доказано вредят на околната среда и са забранени в САЩ , а скоро и в Европа) позволи разработването на накладките Eco-Friction, което прави Federal-Mogul водещ световен доставчик на триещи се компоненти с ниско или нулево съдържание на мед. Federal-Mogul инвестира 5 години в интензивна проучвателна и развойна дейност с екип от 150 инженери, тестващи повече от 1500 базови материала, за да се разработи нова, заместваща съдържанието на мед комбинация за своята Eco-Friction гама.