Начало Автомобили Mercedes-Benz GLE с напълно нова концепция

Mercedes-Benz GLE с напълно нова концепция

789
0

Новият Mercedes-Benz GLE, който определя тенденциите в SUV сегмента, е пълен с иновации. Системата за активно окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, захранвана от 48-волтова инсталация е нещо, което се прави за първи път в света.

При системите за улесняване на шофирането също е направена стъпка напред с новата Active Stop-and-Go Assist. Интериорът е още по-просторен и удобен, като вече има възможност по желание на клиента да се добави трети ред седалки.

Системата за инфотеймънт е с по-голям екран и цветен преден дисплей с разделителна способност 720 x 240 пиксела и пълна гама от цветове, а MBUX Interior Assistant вече разпознава движенията на ръцете, за да може още по-добре да разгадава намеренията ви и да ви улеснява.

Дизайнът на автомобила отвън не само внушава усещане за мощ и присъствие, но и постига аеродинамична ефективност, с която всички производители от SUV сегмента ще трябва да се съобразяват.

При дебюта си на пазара в началото на 2019 GLE ще получи напълно нова серия от мотори. Новите 4MATIC са пъргави на пътя и ненадминати извън него. На по-късен етап към портфолиото от двигатели ще се прибави и хибриден вариант, със значително увеличен пробег между зарежданията. 

„Новият GLE е не само по-комфортен на пътя на, но и  показва превъзходен характер извън него. Дори само този факт би трябвало да е достатъчен, за да покаже защо твърдим, че сме лидерите в SUV сегмента“ казва Ола Келениус, която отговаря за корпоративните проучвания в Даймлер АГ и за разработките на Mercedes-Benz Cars.

„Значително повече пространство в интериора, нова концепция за контрол, чувствително разширени и усъвършенствани системи за подпомагане на водачите, най-добри аеродинамични показатели за сегмента, напълно нова серия двигатели и още безброй други иновации – това са аргументите ни.“