Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес има повече мощност в състезанията от Ферари, смята Тото Волф

Мерцедес има повече мощност в състезанията от Ферари, смята Тото Волф

90
0
Тото Волф
снимка: Спас Генев

Болидът на Мерцедес разполага с повече мощност от задвижващата система спрямо Ферари в състезателен режим. Това смята спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф.

Според австриеца на Монца Мерцедес са имали по-бързата кола в надпреварата, което е позволило на Люис Хамилтън да се пребори първо със Себастиан Фетел, а след това и с Кими Райконен и да спечели състезанието.

Смята се, че от няколко кръга насам двигателят на Ферари разполага с повече конски сили спрямо Мерцедес, но според Волф това важи само за квалификациите, където моторите са натоварени максимално в една обиколка.

„Не търсим извинения, но на правите губехме 0.3 сек на обиколка в квалификацията на Монца. Но не беше така в състезанието, каза Волф. – Изглежда представянето, което те могат да покажат в една обиколка, не е същото спрямо нас в състезанието.”

Според Волф обаче не е ясно какво е щяло да бъде темпото на Фетел в състезанието, ако колата му не е била повредена и не се бе стигнало до сблъсъка с Люис Хамилтън на втория шикан.

Според Себастиан по нея е имало много щети, сред които счупване на пода в предната част и страничната част. Липсваше и големият дефлектор пред кутиите за радиаторите от дясната страна.