Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да смени пилотите си

Мерцедес може да смени пилотите си

25
0
голф,Капри,Стобарт,Уилямс

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че тимът му може да смени някой от сегашните си пилоти Люис Хамилтън или Нико Розберг, ако техните обтегнати отношения започнат да пречат на отбора и да създават проблеми.

Двамата спореха за титлата през последните 2 сезона, като и в двата случая победи британецът. Но в битките помежду им възникна сериозно напрежение, като се стигна и до сблъсъци и взаимни обвинения. Затова според Волф динамичната битка между двамата плюс начина, по който те работят с другите членове на отбора, са се превърнали в най-голямата слабост на тима.

„Понякога ни беше трудно да спечелим състезанията в неделя и винаги единият пилот беше недоволен, заяви Волф пред Motorsport.com. – Това се отразява на отбора като цяло. И това е нещо, което трябва да бъде спряно.”

Волф е наясно, че да има двама пилоти с еднакъв статут винаги изисква определено ниво на мениджмънт, но смята, че това, което се случи през изминалия сезон, не е достатъчно добро.

„Взехме решението да имаме двама равностойни пилоти, за да бъде прогресът на тима ни по-бърз и по-добър, каза още босът. – И това беше много съзнателно решение преди 3 години. Отивайки напред, ще преценим дали това е най-добрия вариант за тима. Ако усещаме, че това не е в съответствие с общия консенсус, дух и философия на тима, може да решим нещо друго по отношение на пилотската на двойка.”