Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще изпробва още нови необичайни елементи

Мерцедес ще изпробва още нови необичайни елементи

30
0

Екипът на Мерцедес е планирал да изпробва още някои необичайни части и елементи до края на първите предсеознни тестове на пистата Каталуня край Барселона. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф.

Днес колата, карана от Нико Розберг, се появи с нови супер оригинални барджбордове от няколко отделни елемента, които трябва да подобрят обтичането на цялото тяло на автомобила. В падока се заговори, че Мерцедес вероятно ще имат още доста нови елементи и в задната част на колата и дифузьор в последния тест преди Австралия.

На пръв поглед новата кола W07 няма сериозни изменения спрямо миналогодишния автомобил, като техническият директор Пади Лоу обясни, че всъщност има много мини революции вътре в колата, които формират една обща еволюция. Волф обаче добави, че някои от по-видимите нови неща ще се появяват по шасито с напредването на изпитанията в следващите дни.

„Имаме някои малки неща, който са малко необичайни, заяви Волф на въпрос дали ще има иновативно предно крило, за което се заговори в падока. – Не съм сигурен кога тези неща ще бъдат по колата. Зависи от анализа. Със сигурност когато видях тези елементи за първи път бях доста изненадан.“