Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес тества нов нос днес на Каталуня

Мерцедес тества нов нос днес на Каталуня

41
0

Екипът на Мерцедес тества нова версия на носа на болида W07 по време на днешния 3-и ден от изпитанията на пистата Каталуня в Барселона. Това потвърди техническият директор на тима Пади Лоу.

Още вчера шампионите изпитаха някои нови необичайни елементи, като раздикално различни барджбордове (крилата или дефлекторите пред кутиите за радиаторите), които се виждат на втората снимка.

В падока се говори още, че в Мерцедес вероятно ще имат още доста нови елементи и в задната част на колата и дифузьор в последния тест преди Австралия. Лоу също така разкри, че вчера тимът е използван и нова версия на пода на колата, обозначен като W.

От тима също така направиха промяна в пилотския състав за тестовете. Днес до обяд колата ще кара Нико Розберг, а следобед щафетата ще поеме Люис Хамилтън. Утре пък денят ще започне британецът и ще кара до обяд, след което Нико ще го довърши.

Причината за това е пилотите да останат по-свежи и да са в оптимална кондиция, тъй като за един ден се навъртат повече от 2 пълни състезателни дистанции като обиколки.