Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес и Алпин също разкриха датите на представяне на автомобилите си

Мерцедес и Алпин също разкриха датите на представяне на автомобилите си

874
0
Мерцедес F1 W14 и Алпин А523
снимка, Мерцедес

Мерцедес и Алпин също разкриха датите на представяне на автомобилите си. Двата екипа ще покажат новите си болиди съответно на 14 и 7 февруари. Премиерите на двата автомобила ще се излъчват на живо в страниците на екипите в социалните мрежи.

Мерцедес ще представи F1 W15 на 14 февруари. Това е само една седмица преди началото на предсезонните тестове в Бахрейн. Както обикновено, германският производител ще направи и кратък шейкдаун на пистата Силвърстоун

Мерцедес изживя два разочароващи сезона заради използването на радикална аеродинамична концепция. Отборът от Бракли спечели само една победа за две години и не се бореше за световната титла. Очакванията са Мерцедес F1 W15 да бъде коренно различен спрямо своите предшественици.

Отборът от Бракли направи сериозни промени през миналия сезон. Те помогнаха за постигането на известен напредък. Мерцедес в крайна сметка финишира втори при конструкторите и се справи с Ферари, Астън Мартин и Макларън. Въпреки всички изменения, Мерцедес записа третата си нулева кампания откакто се завърна в F1 като самостоятелен заводски отбор през 2010 г.

Предполага се, че Мерцедес може да взаимства някои от решенията на Ред Бул. Целта на отбора от Бракли е да предостави болид, който да позволи на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел да се борят за победи и подиуми във всеки един старт.

„Не искам да се отказвам от възстановяването на тима и да казвам: „Нека изчакаме 2026-та, тогава ще има нов автомобил, нов двигател“, каза Волф в края на миналата година.

„Предстоят още две важни години. Искам да виждам в нея доказателство за силните страни на отбора, както и че сме способни да се възстановим и да се състезаваме за шампионата. Това е нашата ясна цел“, добави шефът на Мерцедес.

В Алпин също имат работа за вършене през тази година. Френският отбор изживя един разочароващия и бурен сезон през 2023 г. Миналата година Алпин се раздели с няколко ключови имена- Отмар Шафнауер, Алан Перман, Пат Фрай, Давиде Бривио и Лоран Роси. Екипът също така се смъкна от четвърто на шесто място при конструкторите.

Естебан Окон и Пиер Гасли ще свалят покривалото на новия болид на Алпин на 7 февруари. Предполага се, че той ще носи името A524. Паралелно с това, Алпин ще покаже и прототипа си в WEC A424, който ще бъде каран и от протежето на Мерцедес Мик Шумахер.

Мерцедес и Алпин станаха поредните отбори, които обявиха премиерите на своите болиди. Това нещо вече сториха Ферари, Астън Мартин, Уилямс и Заубер (Stake F1 Team).