Начало Избрани Мерцедес изпитва проблеми с баланса на W13

Мерцедес изпитва проблеми с баланса на W13

1919
0
Мерцедес W13
снимка, Мерцедес

Мерцедес изпитва проблеми с баланса на новия болид W13. Колата на германския тим бе в центъра на вниманието във вчерашния ден. Причината за това бе радикалният нов дизайн на автомобила.

Въпреки впечатлението, което Мерцедес направи, отборът все още ще трябва да работи усилено, за да реши проблемите с баланса.

Колата на Сребърните не изглеждаше достатъчно стабилна на пистата, въпреки впечатляващия дизайн. По време на следобедната сесия Джордж Ръсел блокира гумите си няколко пъти и претърпя екстремно подскачане на правите. Отборите на Ферари и Ред Бул изглежда вече са овладели този проблем. Инженерният директор на тима Андрю Шовлин обясни повече за тези проблеми.

„В сравнение с Барселона, тук е по-трудно да се постигне добър баланс на автомобила по време на обиколка. Изглежда, че сме постигнали известен напредък през деня. Все още имаме доста работа по валидирането на комплекта за актуализация, така че е рано да се каже дали всичко работи според очакванията ни, каза той в официално съобщение на Мерцедес. 

Германският тим има още много работа за вършене

Температурите в Бахрейн са много по-високи в сравнение с тези в Барселона. Това означава, че гумите на Пирели ще се справят по-трудно с грубия асфалт. Въпреки това, след като остават още два тестови дни, Мерцедес все още има достатъчно време да отстрани проблемите и да оптимизира новите актуализации.

Със сигурност има още какво да се направи, за да се намери балансът между бавните и високоскоростните завои. Освен това има и твърде много прегряване на гумите. Така че има много неща, които да ни занимават през следващите два дни. Сега сме в процес на обучение с новия автомобил и гуми. Ще анализираме това, което имаме от вчерашния ден и се надяваме да направим крачка напред“, завърши Андрю Шовлин.

В същото време Ръсел заяви, че не го интересува как изглежда подобрената версия на болида на германците. Британецът се надява колата да е колкото се може по-бърза.

„Автомобилът наистина изглежда интересен“, сподели Ръсел. „Но не е важно как изглежда, а колко бързо се движи. Така че не мисля много за това. Разбира се, тази сутрин той със сигурност привлече някои погледи. Мога само да се гордея, че съм част от този екип.“