Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Може би ще сме в състояние да се борим за победа...

Мерцедес: Може би ще сме в състояние да се борим за победа ако наваксаме 0,3 сек

2078
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

На Мерцедес им липсват 0,3 сек, за да могат евентуално да се борят за победа, смята Тото Волф. Отборът от Бракли, както и съперниците му, искаха да изчакат няколко старта след Канада, за да видят дали подобрението в скоростта на F1 W15 бе реално или еднократно. В Испания темпото бе такова, че Люис Хамилтън и Джордж Ръсел финишираха трети и четвърти. След финала на пистата Каталуния шефът на тима от Бракли бе попитан дали Мерцедес вече може да се бори за победа и как ще коментира стратегиите на пилотите си.

„Като погледнете крайния резултат е очевидно, че хардът за Джордж беше грешна стратегия. Ясно е също така, че това е заради отбора. А и имаше бавен пит от 3 секунди. Мисля, че бяхме доста уверени в правилността на избора на хард. Освен това нямахме никакъв нов софт, който дава може би още две обиколки. Джордж пръв направи пит и след това осъзнахме, че нещата не вървят добре. После Люис бе в състояние да удължи стинта си и в ретроспекция спечели от цялата ситуация“, обясни шефът на Мерцедес в Гран при.

„Ако видите къде беше Люис – 15 секунди зад лидерите – и се сметне темпото в края, то може да се каже, че разликата бе около 10 секунди, тоест бяхме много по-близо. Макс [Верстапен] и Ландо [Норис] не се мотаеха накрая. Има причина да сме сравнително оптимистично настроени, че сме доста по-близо и ще можем да се борим.“

„Разликата спрямо първите двама е вероятно три десети (от секундата). Това ни липсва и ако успеем да го наваксаме, имайки предвид, че те също имат новости по болидите си, то тогава може би ще сме в състояние да се борим за победа. Но все още не сме в тази позиция“, каза още ръководителят на Мерцедес в F1

Хамилтън коментира, че разликата в Испания можеше да е дори по-малка ако не бе лошият му старт.

„Стратегията при спиранията в бокса бе идеална. За съжаление направих лош старт, загубих спрямо Ферари-тата и трябваше да се боря, за да се върна в тази позиция. С едно по-добро потегляне… Не знам дали щяхме да сме в състояние да се задържим до момчетата пред нас. Но нямаше да сме толкова назад“, каза Хамилтън.

Седемкратният световен шампион допълни, че квалификациите му в последните 15 старта са били ужасни и затова е доволен, че направи чист уикенд в Испания.