Начало Избрани Мерцедес няма „План Б“, ако Хамилтън сложи край на кариерата си

Мерцедес няма „План Б“, ако Хамилтън сложи край на кариерата си

2498
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Мерцедес няма „План Б“ в случай на евентуално напускане на Люис Хамилтън. Според Тото Волф, отборът от Бракли не разполага с резервен вариант ако седемкратният световен шампион реши да се оттегли след приключването на настоящия сезон.

Настоящият договор на Хамилтън изтича в края на 2023 г. Малко преди началото на настоящата кампания Волф каза, че вече е започнал разговори с британеца за удължаване на неговия престой в Мерцедес.

За момента двете страни така и не постигат ново споразумение. Говори се, че Хамилтън не бърза да преподписва с германския производител. Седемкратният световен шампион най-вероятно ще изчака да види как ще се развие сезон 2023 за Мерцедес. За момента германският производител отново има сериозно изоставане от Ред Бул. Самият Хамилтън призна, че изпитва затруднения с автомобила W14 и не се чувства комфортно в кокпита. Освен това той не е харесал и предложеното му възнаграждение.

Волф разкри, че не отделя почти никакво време за разработване на „План Б“ в случай че Хамилтън избере да се оттегли в края на годината.

„Това може да звучи малко наивно, но наистина ми е трудно да мисля за План Б, ако План А все още е моят фаворит“, сподели Волф пред британското издание Аутоспорт.

„Не искам да водя дискусии с други пилоти, защото съм щастлив с тези, които са в отбора. Това е сигурно. В момента нямаме план Б и искаме само Люис“, добави шефът на Мерцедес.

Хамилтън неведнъж е заявявал, че иска да се състезава в F1 още няколко години. Това кара Волф да смята, че шансовете британецът да напусне спорта в края на 2023 г. са малки. Но от друга страна австриецът не отхвърля напълно тази възможност.

Волф все пак вярва, че Хамилтън веднага ще уведоми отбора за решението си дали ще подпише нов договор или ще се оттегли.

„Той ще ни каже достатъчно рано. Не мисля, че Люис би казал: „Не мога повече да правя това. Утре ще си тръгна оттук.“

„Хамилтън винаги е мислил за отбора и няма да направи такова нещо. Да, пилотите винаги могат да вземат такива решения, но аз вярвам, че той няма да ни разочарова. Но ако вярвате, че сте отбор, който е привлекателен за другите, то тогава ще намерите правилните решения.“

Миналия месец Хамилтън даде всички признаци, че планира да остане в Мерцедес за поне още една година

„Обичам този отбор. Толкова съм благодарен на всички, които пътуваха с мен в този отбор“, заяви Хамилтън в Джеда.

„Не си представям да бъда някъде другаде и не виждам причина да се отказвам.  Но не бих казал, че сега ми е лесно. Да, аз съм бил често пъти на върха и съм носил тениската на шампион толкова много пъти.“

„Опитвам да бъда търпелив и да работя с отбора, за да стигнем до правилното. Това е всичко, което мога да кажа сега. Нямам намерение да отида никъде другаде“, добави пилотът на Мерцедес.