Начало Избрани Мерцедес ще разучи последните подобрения в болида на Макларън

Мерцедес ще разучи последните подобрения в болида на Макларън

2128
0
Мерцедес F1 W14 и Макларън MCL60
снимка, Мерцедес

Мерцедес ще разучи последните подобрения в болида на Макларън. Германският производител планира да направи подробен анализ на всички новости в MCL60, които доведоха до внезапното повишаване на формата на тима от Уокинг.

В края на юни Макларън представи триетапен план за развитие на MCL60. Британският отбор използваше подобрения в болида на Норис в Австрия. Седмица по-късно отборът представи още някои новости, които бяха монтирани и в двата автомобила

Новите части в болида на Макларън проработиха много добре. Това позволи на Ландо Норис да финишира четвърти в Австрия. Младият британец изпревари своите съперници от Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Във Великобритания, Норис показа още по-впечатляваща скорост. Състезателят на Макларън води оспорвана борба с Хамилтън по време на състезанието на Силвърстоун. В крайна сметка 23-годишният състезател финишира втори и успя да задържи зад себе си седемкратния световен шампион. В същото време Пиастри завърши четвърти и остана на около 1 сек. зад Хамилтън.

Доброто представяне на Макларън в Австрия и Великобритания определено впечатли Мерцедес. Германският производител проявява сериозен към някои от компонентите в болида MCL60. Екипът от Бракли потвърди, че ще разгледа и анализира многобройните снимки на актуализациите в машината на своя клиентски отбор.

„Наблюдаваме всички отбори, особено когато се обновяват. Разбира се, ние винаги отбелязваме когато върху някой болид се появи нещо ново или необичайно“, сподели Джеймс Алисън във видеоклип на Мерцедес в YouTube.

„Интересното и необичайното при подобрението на Макларън е свързан с това, че ефектът върху времето за обиколка е доста силен. Необичайно е в средата на сезона да има такава стъпка на относителна конкурентоспособност от страна на даден отбор.“

„Те са свършили добра работа по своя автомобил. Разбира се, това прави нещата по-интересни интересна за нас, защото разполагаме със снимките преди и след подобренията. Точно затова знаем, че подобрението на времето за обиколка е доста голямо“, продължи техническият директор на Мерцедес. „Знаем, че са променени някои неща. Това е довело до значителна промяна във времето им за обиколка. За нас е доста полезно да разберем какво е било това и да видим дали то може да се отрази на нашите собствени идеи за разработване на автомобила“, каза още Алисън.

Шефът на Мерцедес Тото Волф не бе никак очарован от факта, че неговият отбор бе изпреварен от Макларън в последните два старта. Австриецът предложи екипът да насочи фокуса си към колата за догодина и да намали развитието на тазгодишния болид F1 W14. Алисън обаче настоя, че Мерцедес ще има още няколко подобрения през лятото

„За нас – да, ще виждате подобрения още известно време. Подозирам, че и за останалите отбори ще бъде така“, обясни Алисън. „Това, което ще се получи в следващата поредица от състезания, е малко йо-йо за позиция в една много плътна група, тъй като подобренията правят разликата за един отбор за известно време. В същото време някой друг тим излиза по-напред заради друг ъпгрейд едно или две състезания по-късно. Така в крайна сметка се изравняват нещата. Нека да видим как ще се развие всичко през последната четвърт до една трета от сезона“, добави техническият директор на Мерцедес.