Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще сравни Антонели и Мик Шумахер на тест на Силвърстоун

Мерцедес ще сравни Антонели и Мик Шумахер на тест на Силвърстоун

1666
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Историята за евентуалното влизане на Андреа Кими Антонели във Формула 1 още този сезон набра скорост в Маями, след като се разбра, че Гран при отбор е поискал от ФИА да издаде суперлиценз на тийнейджъра, въпреки че той още няма 18 години. Новият щрих е, че следващата стъпка, която в Бракли планират за младежа, не е да замести Логан Сарджънт в Уилямс още на Имола. Осемкратните световни шампиони всъщност организират тест, твърди немското издание Ауто Мотор унд Шпорт.

Антонели вече направи два теста – на Ред Бул Ринг и Имола – със стари болиди на Мерцедес. Трета сесия изпитания е насрочена за следващата седмица на пистата Силвърстоун. И в нея ще участва и резервният пилот на екипа Мик Шумахер. Това ще позволи да се направи пряко сравнение на представянето на двамата

Мик Шумахер кара тази година за Алпин в шампионата за състезания за издръжливост. Това се случи, след като той загуби титулярното си място в Хаас в края на 2022 г. Получи позицията на резервен състезател в Мерцедес, надявайки се да се върне в F1. Това не се случи, а понастоящем отборите като че ли обръщат повече внимание на млади – и далеч не толкова скъпи – пилоти като Антонели и Оливър Беърман.

От Мерцедес все пак искат да са внимателни с протежето си, което смятат за изключителен талант.

„Не искаме да прегорим Кими. А пускането му на Имола би било прекалено рано“, заяви шефът на тима от Бракли Тото Волф

Според немското издание ако има смяна на пилоти – Антонели със Сарджънт в Уилямс, то тя ще се случи най-рано в Италия на Монца. Дотогава в Мерцедес вече ще са наясно дали Макс Верстапен възнамерява да напусне Ред Бул. Шансът това да се случи не е никак голям.

Кими пък вече ще е навършил и 18, а и в момента разполага с необходимите точки за суперлиценз. Това накара някои наблюдатели отново да посочат, че тийнейджър може да получи документа, докато пилот като Колтън Херта не влезе в F1, защото нямаше достатъчен актив. Причината за това бе, че се е състезавал в Съединените щати. ФИА почти не обръща внимание на първенствата там. Съответно пилот със сериозен опит със състезателни автомобили няма достъп до Гран при, но младеж, който има по-малко от три години в едноместни болиди – в малките формули – е на крачка от това да стане титуляр в F1.