Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес без системата Коанда в Бразилия

Мерцедес без системата Коанда в Бразилия

45
0
Норберт Хауг

Мерцедес ще се състезават без изпускателната система, използваща ефекта Коанда, в Сао Пауло, заяви вицепрезидента за моторспорт на щутгартския концерн Норберт Хауг.

Отборът от Бракли изпитва затруднения да извлече максимума от системата, която бе сравнена като поведение със стария конвенционален вариант в Остин. Затова на Интерлагос отборът ще се съсредоточи върху изпитанията на гуми за 2013 г., каквито Пирели ще предоставят в днешните свободни тренировки.

Определено започваме без нея. Искаме да тестваме гумите без никакво странично влияние. Разполагаме с чудесни данни, с които да сравняваме информацията за гумите, която тепърва ще събираме. Ще видим, но в петък няма да използваме Коанда – каза Норберт Хауг.

Германецът поясни, че тази изпускателна система влияе на температурата на гумите и заради това в петък болидите на Мерцедес ще са без нея:

Мислим, че има влияние върху загряването на гумите, а и на двете версии им липсва аеродинамично притискане, което ние не успяхме да подобрим в сравнение с други екипи. Смятаме, че в момента имаме по-добра основа за работа, отколкото тази от началото на сезона. Но е очевидно, че трябва да сме с Коанда следващата година, защото тя дава предимство.

На въпрос дали отборът има планове да използва системата Коанда и в следващите дни от състезателния уикенд, Хауг отговори:

Не. Понастоящем нямаме.