Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес доволни от тройния DRS и новата изпускателна система

Мерцедес доволни от тройния DRS и новата изпускателна система

40
0
Мерцедес

Мерцедес изпробваха сериозно количество нови компоненти в теста за млади пилоти на пистата Маникур и в крайна сметка останаха сравнително доволни от представянето на основните – ревизираната изпускателна система и новия си DRS.

Сам Бърд направи 95 през първия и 125 тура през втория ден, което бе окуражаващо от гледна точка на издръжливостта на F1 W03.

Новият DRS, наричан троен (подробности за устройството може да намерите в последния брой на списание ClubS1 – 153), работи според специалистите повече като F-duct и функционира без значение дали основният DRS е включен или не. Твърди се, че концепцията прилича на изпробваната от Лотус. (Тимът от Енстън обаче отложи използването на системата чак до Япония, където състезанието е в началото на октомври.)

Лично Михаел Шумахер посети тестовете през втория ден, за да проследи докъде са стигнали изпитанията и да чуе от Бърд впечатленията му от новите компоненти.

– Изпълнихме цялата си програма, включително изпробването издръжливостта на новите компоненти. Доволни сме от резултатите и събрахме много информация, която ще помогне при развитието на автомобила – коментира Сам Бърд.