Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес MGP W03 направи 100 км шейкдаун на Силвърстоун

Мерцедес MGP W03 направи 100 км шейкдаун на Силвърстоун

56
0
Мерцедес

Новият болид на Мерцедес за сезон 2012 г. във Формула 1 MGP W03 навъртя първите си 100 километра. Екипът имаше ден за снимки вчера на пистата Силвърстоун, като и двамата пилоти Михаел Шумахер и Нико Розберг управляваха колата.

Подобни събития са разрешени извън предсезонните тестове, като при тях се използват демонстрационни гуми на Пирели. Реалният дебют на болида ще е на 21 февруари (вторник) точно преди началото на вторите зимни тренировки в F1 за годината.

Забавеното представяне на автомобила на Мерцедес вече предизвика доста обсъждания и съмнения крие ли нещо отборът от съперниците си. Дори конструкторът на Ред Бул Ейдриан Нюи предположи, че може би в Бракли са измислили нещо съвсем ново, което не желаят противниковите отбори да видят на твърде ранен етап от годината.

Предполага се, че MGP W03 ще е с характерния за мнозинството екипи нос на две нива (единствено Макларън не използват такава конструкция). Това бе потвърдено до момента от вицепрезидента моторспорт на щутгартския концерн Норберт Хауг. Той също така бе категоричен преди време, че допълнителните 10 дни, спечелени от изтеглянето на представянето, са за подготовка и няма нищо кой знае колко иновативно по новия Мерцедес.

Научихме нещо наистина интересно по отношение на новите гуми и нарочно използвахме обдухвания дифузьор, за да съберем данни за сравнение с предишните смеси. Надяваме се да прехвърлим наученото в новата кола – каза още Хауг.