Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да се намесва в битката между пилотите си, категоричен е...

Мерцедес няма да се намесва в битката между пилотите си, категоричен е Лауда

49
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда е категоричен, че отборът няма да се намесва в битката между пилотите си Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Двамата са начело в класирането при пилотите. Розберг е пръв с аванс от едва четири точки, след като не успя да завърши Гран при на Великобритания. Англичанинът спечели домашния си старт и съкрати преднината на съотборника си.

Следващият кръг от шампионата е в Германия и битката ще бъде подновена пак.

Борбата между двамата винаги е била свободна и ще продължи да е така – бе категоричен Лауда. – Този въпрос ми го зададоха около 40 000 пъти, но нищо не се е променило. Ако искахме да се намесваме, можехме да го сторим от началото на шампионата. Но не го направихме. Сега сме обратно там, където бяхме в Монако. Битката ще продължи с пълна сила. Отиваме на Хокенхайм, което може да не е добре за сърцето ми, но пък е забавно – засмя се австриецът.

Домашният старт в Германия ще е първи за Розберг като женен мъж. 29-годишният пилот и дългогодишната му приятелка Вивиан Сиболд сключиха брак миналия петък в Монако. Църковната сватба ще почака до лятната ваканция през август, но Нико се похвали в Туитър и Фейсбук.

На седмото небе сме. Беше нещо наистина специално да споделим сватбения си ден с най-близките ни приятели и семействата си – написа Розберг.

Междувременно изпълнителният директор (бизнес) на Мерцедес Тото Волф заяви, че Хамилтън е демонстрирал изключителна сила на духа на Силвърстоун. Английският пилот сбърка в квалификацията и бе жестоко критикуван, но в надпреварата спечели въпреки огромното напрежение.

Още онази събота вечер – изкарваме много време заедно с отбора – Хамилтън дойде при нас и показа много голяма стабилност в начина, по който се справи с всичко. Аз наблюдавам нещата отвътре, но дори само радио съобщенията показват колко спокойно върви работата. Няма негативни емоции, само спокойствие. При Нико е същото. Той отпадна, бе напълно спокоен, докато преглеждаше настройките – обясни Волф.