Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес отхвърли поредните слухове за оттеглянето си от F1

Мерцедес отхвърли поредните слухове за оттеглянето си от F1

45
0
Мерцедес

Поредният материал за това, че Мерцедес могат да си тръгнат от Гран при, предизвика екипа да заеме позиция и да отхвърли твърденията. Британският Таймс публикува статия, в която се казва, че отборът от Бракли е провел специално проучване как би могъл да напусне Формула 1 и какви ще са последствията от едно такова действие.

Причината, посочена за действията на хората на Рос Браун, е същата като цитираната досега: Мерцедес не са получили оферта от Бърни Екълстоун за преференциални условия за тима (повече пари, място в борда на директорите и т.н.) в новия договор Конкорд и след пускането на акции от спорта на борсата. Заради това, твърди авторът Кевин Ийсън, екипът е на ръба да си тръгне.

Впоследствие обаче се появиха коментари от две страни на така изложената информация. Първо я отхвърли лично моторспорт-вицепрезидентът на щутгартския концерн Норберт Хауг.

В това няма абсолютно никаква истина – заяви той, цитиран от auto motor und sport.

След това говорител на отбора допълни:

– Все още водим дискусии с носителя на търговските права и бихме искали да помолим за разбиране, тъй като понастоящем не можем да коментираме разговорите.

Междувременно се появи още един материал – във френското издание Ауто Плюс, където пък се твърди, че оставането на Мерцедес в F1 може да зависи от акционерите на компанията. Според цитиран добре информиран източник участието на тима в Гран при ще бъде подложено на гласуване в края на годината и поради тази причина от Бракли няма да подписват нищо с Бърни Екълстоун до тогава.