Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Пишем F1 история! Ние сме световни шампиони за седми път!!

Мерцедес: Пишем F1 история! Ние сме световни шампиони за седми път!!

1493
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес подобри пореден рекорд във Формула 1, спечелвайки седма поредна световна титла в първенството при конструкторите. Това стана след двойната победа на отбора в Гран при на Емилия Романя, където Люис Хамилтън взе успеха пред съотборника си Валтери Ботас. Отборът от Бракли е първият изобщо в историята на Гран при със седем поредни корони.

„Това е постижение, с което се гордеем. Хората в целия ни екип са изумителни заедно. Опитахме се да вдигнем летвата до нови нива и го направихме. Ако останем мотивирани и енергични, ще можем да постигнем още повече“, заяви след финала шефът на отбора Тото Волф

Хамилтън не тръгна добре на старта, изостана и накрая отбеляза, че това е направило състезанието особено изморително за него.

„Всички членове на екипа тук и във фабриката са истинските герои, те непрекъснато творят нови неща. Завинаги ще съм благодарен, че съм част от този рекорд. Нито един тим не е постигал подобно нещо. Невероятно е. Ние, разбира се, имаме невероятно бърз автомобил, но не е лесно да се представяш на ниво във всеки един уикенд.“

„Седемкратни световни шампиони! Това някой ден ще мога да го разказвам на внуците си!“, допълни Люис

Ботас имаше проблеми с пода си от самото начало и той се рушеше през цялото състезание. Той не успя да задържи Макс Верстапен, но отпадането на нидерландския пилот го върна на второто място.

„Във втория тур попаднах на отломки и не успях да ги избегна. Сторих всичко по силите си да удържа Макс, но прехвърлих границата и сбърках“, обясни финландецът.