Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес планира новости по колата за първите стартове

Мерцедес планира новости по колата за първите стартове

1338
0
детайл, техника, крило, аеродинамика, елемент
снимка: Спас Генев

Мерцедес се надява да има някои новости по болида си F1 W11 за първите надпревари от сезон 2020 във Формула 1. Състезателната година трябва да започне с два поредни старта в Австрия на пистата Ред Бул Ринг.

„Вариантът от представянето на болида за новия сезон и колата, която щеше да се състезава в Австралия – това бе замразено около Коледа. През януари, февруари и март в конструкторския отдел и аеродинамичния тунел се работеше по различни нови неща, които да направят болида по-бърз“, обясни техническият директор на отбора Джеймс Алисън.

Някои от идеите вече са били на етап изпълнение при затварянето на заводите. Сега екипът може да ги довърши и изпробва в Австрия.

„Предизвикателството сега е четвърт година развитие да се озове от бюрата на конструкторите по колите колкото се може по-бързо. Надяваме се част от него да е налице за първия старт в Австрия“, допълни Алисън.

Ферари също ще е с доста промени по SF1000 – по двигателя, скоростната кутия и аеродинамиката

Специален материал за новата скоростна кутия може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 – 238.

Различни източници сочат подобрение на задвижващата система от 15 или 20 к.с. в сравнение с използваната в зимните тестове. Предполага се също така, че Ферари-то ще е с подобрено охлаждане. В Маранело обаче са предпазливи относно шансовете си на Ред Бул Ринг.

Смята се, Ферари работят и по други промени, които да въведат след състезанията в Австрия.