Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес показаха дизайна на болида си за 2022

Мерцедес показаха дизайна на болида си за 2022

14502
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Мерцедес разкриха дизайна на болида си за сезон 2022 в F1. Германският отбор публикува изображение в социалните мрежи, което показа как може да изглеждат колите според новите технически правила.

F1 въведе революционни правила за тазгодишния сезон. Болидите ще имат коренна промяна в своя вид. Основните промени ще бъдат в аеродинамиката, като се цели подобряване на изпреварванията и по-близки разлики между пилотите. Също така в употреба ще влязат новите 18-инчови гуми на Пирели, което заменят досегашните 13-инчови. Шефът на италианския производител Марио Изола смята, че състезанията могат да загубят своя стратегически елемент заради прогнозираното по-слабо износване на новите смеси.

В уикенда за състезанието на Силвърстоун F1 показа официално как ще изглеждат болидите за 2022 г. Въпреки това се очаква да има известни разлики в дизайните на всеки един състезателен автомобил.

По този повод Мерцедес пуснаха изображение в социалните мрежи, озаглавено „Нова година, нов Мерцедес“. Това дава индикация какво да очакваме, когато се появи новия болид на германците с името Мерцедес W13. Въпреки силно затъмнената снимка, се вижда концепцията, по която се е водил екипът от Бракли.

Мерцедес бяха първият отбор, който стартира двигателя на своята кола. Това се случи в края на месец декември, малко преди началото на коледните празници. Пилотите на тима ще бъдат седемкратният световен шампион Люис Хамилтън и новият му съотборник Джордж Ръсел. Резервни състезатели отново са Ник де Врийс и Щофел Вандоорн, които участват и във Формула Е.