Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес представи официално W03

Мерцедес представи официално W03

38
0
Мерцедес

Мерцедес представи официално болида си за 2012 г. MGP W03 точно преди началото на вторите предсезонни тестове във Формула 1. Отборът предпочете да има повече време за развитие на колата и отложи презентацията за вторите изпитания, докато повечето екипи предпочетоха пробите на Херес.

Новият болид е преминал интензивна програма за развитие, състояща се от симулации и тестове в техническите бази на екипа в Бракли и Бриксуърт. В неделя бе проведен и еднодневен частен тест на Каталуния, по време на който автомобилът натрупа 354 км (в шейкдауна преди това на Силвърстоун имаше 100 км).

И W03 е създаден според последните промени в правилата за сезон 2012 г. Болидът е с характерния за новите коли нос на две нива и промени в задната част заради забраната за обдухване на дифузьорите.

Проектът за колата за тази година е започнал още през май 2011 г. Шасито е преминало краштестовете на ФИА до края на първата седмица на януари 2012 г.

F1 W03 е автомобил, с който се надявам, че ще се гордеем и който ще ни донесе резултати на пистата за каквито упорито се борим. Като се абстрахираме от нос, чийто дизайн е малко по-особен, болидът е елегантна интерпретация на настоящите правила и определено е стъпка напред спрямо предшественика си по отношение на конструкцията – коментира шефът на тима Рос Браун.

Англичанинът допълни, че някои от радикалните елементи в миналогодишния W02 не винаги са носели очакваното от тях представяне, но въпреки това екипът е натрупал ценен опит.

F1 W03 е по-интегриран като пакет и това демонстрира продължаващото ни развитие – каза още Браун.

Според Нико Розберг началото на програмата за 2012 г. е било добро. Той смята, че автомобилът изглежда добре и елементите му си пасват хармонично.

Това показва колко добре работят отделите ни – продължи Нико. – От първите обиколки се съсредоточихме върху това да разберем колата, да вървим напред. Ще е интересно какво ще научим през следващите няколко седмици.

Михаел Шумахер започва изпитанията днес, но призна, че въпреки целия си опит и множеството представяния на нови коли, все още изпитва вълнение при появата на модела за поредния сезон.

Дните като днешния са наистина специални, тъй като са изпълнени с надежда и очакване. Първоначалните ми впечатления са положителни. Сега ще се трудим упорито да превърнем този автомобил в конкурентоспособен на пистата – допълни седемкратният световен шампион.