Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес пусна първата снимка на новия MGP W02

Мерцедес пусна първата снимка на новия MGP W02

39
0
MGP W02

Тимът на Мерцедес качи в интернет сайта си първата снимка на новия болид MGP W02.

Колата ще бъде показана утре в започващите предсезонни тестове на пистата Рикардо Тормо във Валенсия. Няма да има помпозни церемонии по представянето й.

Впечатление прави много по-високият нос в стила на Ред Бул от миналия сезон. Очевидно всички нови болиди изглеждат с по-висока предна част, за да се подобрят потоците около предното крило.

Напълно променена е и кутията за въздух към двигателя. Вече е спомен перката в средата от 2010 г.

Тимът започна работа по новата кола по-рано от останалите екипи в челото и както писа списанието ни ClubS1 в последния си брой, резултатите в аеродинамичния тунел са по-добри дори от очакваните и нивото на притискане е почти същото като през 2010-а въпреки забраната на двойния дифузьор.

Моделът е с фиксирани маси върху осите, както повеляват правилата, но ще създава по-голямо аеропитискане на предната част, за да е по-удобен за каране от Михаел Шумахер. Той пък за пореден път омаловажи проблемите, които е имал с работата си в симулатора на тима по време на подготовката, като каза, че просто е трябвало да стои по-малко време в системата, но е извлякъл заедно с инженера си Андрю Шовлин максимума от престоя и всичко е наред.