Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с високи очаквания за Сингапур след успешен тест на Маникур

Мерцедес с високи очаквания за Сингапур след успешен тест на Маникур

47
0
Нико Розберг

Следващата надпревара от календара на Формула 1 е едно от най-впечатляващите състезания в първенството – единственият нощен старт, този в Сингапур. Кола за сигурност е излизала във всяко издание на кръга от 2008 г. насам. Пилотите пък сменят предавки 80 пъти в рамките на 5,073-километровото трасе Марина Бей – 50% повече от средната стойност за сезона и почти два пъти повече от Монца.

След края на европейските надпревари навлизаме в много интензивен период от сезона и седем старта извън Стария континент, които ще се проведат за два месеца и половина. Първият от уикендите е в Сингапур, където условията са уникални – разясни шефът на Мерцедес Рос Браун. – Отиваме там за пети път и рутината вече е отработена: трудим се до късно вечер и спазваме европейския си график. Що се отнася до работата ни на писта, то приключихме успешно тестовете си на Маникур за млади пилоти и имаме много полезна информация, която сега се проучва в Бракли и Бриксуърт, за да напреднем с развитието на колата за последните стартове от сезона.

Характеристиките на пистата в Сингапур са напълно различни от тези на Монца, където бе последният кръг от шампионата. Уличното трасе е със сравнително бавни завои за разлика от високоскоростната италианска конфигурация.

Сингапур е уникално състезание по много показатели. Градът, надпреварата след залез слънце, самата писта… Наистина е безкрайно необикновено – коментира Михаел Шумахер. – На пръв поглед всичко изглежда много по-спокойно, но всъщност изобщо не е така. Истината е, че трябва да се трудиш упорито, за да продължиш ежедневието си по европейско време и да си на ниво в състезанието. Хубавото е, че пистата е техническа и никак не е лесно да направиш перфектен тур. След сравнително окуражаващия уикенд на Монца имаме известни очаквания за още едно обещаващо представяне.

За Нико Розберг Сингапур е един от най-интересните уикенди през сезона и истинско удоволствие във всякакви аспекти.

– Градът е фантастичен, а и финиширах втори там през 2008 г. Винаги е странно да караш нощем, да си лягаш в 5 сутринта и да ставаш следобед, но е изненадващо лесно да се адаптираш. Определено харесвам Марина Бей – уличната писта има характер, но жегата и влажността са много сериозни. Състезанието там е истинско изпитание – сподели Нико.