Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са с най-добрия пилотски тандем в F1, смята Фетел

Мерцедес са с най-добрия пилотски тандем в F1, смята Фетел

41
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че екипът на Мерцедес разполага с най-добрия пилотски тандем във Формула 1 – Люис Хамилтън и Нико Розберг. Трикратният световен шампион заяви освен това, че ще продължи стъпка по стъпка в първенството въпреки добрия си аванс в генералното класиране.

Немският пилот е начело в подреждането с 46 точки повече от Фернандо Алонсо (Ферари). На въпрос кое според него е тазгодишното идеално дуо в Гран при, той отговори пред вестник Билд:

Хамилтън и Розберг. Те натискат здраво, а в същото време работят в хармония един с друг.

Фетел допълни също така, че отвън отношенията в Ред Бул не могат да бъдат възприети правилно. Той определи връзката със съотборника си Марк Уебър, с когото имаха няколко сблъсъка, като напълно професионална.

В крайна сметка винаги ще искам да финиширам пред всички останали – независимо дали са в червен, черен или същия като моя болид – каза още той.

Себастиан е наясно колко бързо могат да се променят нещата във Формула 1 и затова няма да се отпуска изобщо в следващите стартове:

През 2010 и 2012 г. доказах колко бързо мога да наваксам. Затова ще се опитаме да продължим стъпка по стъпка напред, няма да се отнасяме и просто ще се концентрираме върху работата си. Не съм съвсем наясно какво се случва назад (в класирането), тъй като не обичам да проверявам таблицата през минута. Но Фернандо показа колко е постоянен. Кими [Райконен], въпреки че не завърши в Белгия, бе в точките във всички останали надпревари. Люис е със силен автомобил в Мерцедес. Както и Нико. Има още много точки за печелене – значително повече от аванса ми.