Начало Автомобили Мерцедес се отказват от AMG версия на Е-клас купе

Мерцедес се отказват от AMG версия на Е-клас купе

996
0

Вътрешни източници от Мерцедес-Бенц твърдят, че компанията се е отказала от пускането на заместник на CLK 63 AMG. Наскоро моделът CLK бе заменен от Е-клас купе и ако слуховете се окажат верни, силно ‘напомпана’ версия в гамата на модела няма да се появи. Също така няма да можем да се радваме и на Е-клас купе AMG Black Series.

Tъй като подобен автомобил ще бъде базиран на платформата на по-големия Е-клас, а не на С-клас, както беше при CLK, той ще се нареди прекалено близо до следващото поколение CLS 63 AMG и като позициониране, и като цена. А това би го отдалечило доста от най-съществените му мишени – Ауди RS5 и БМВ М3 купе.

Добрата новина е, че поне един модел от семейството на новия CLS, който вече бе сниман от папараците, ще носи абревиатурата на AMG. Вероятно обаче този модел няма да бъде задвижван от познатия 6.3-литров V8, а от напълно нов мотор, разработен от тунинг-специалистите, който според последни данни ще бъде туин-турбо V8 c работен обем от 4 литра, чиято максимална мощност ще бъде около 544 к.с.