Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се подготвят на симулатор за Корея

Мерцедес се подготвят на симулатор за Корея

22
0

Екипът на Мерцедес се подготвя в завода си на симулатор за предстоящата Гран при на Корея, 17-и кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– Изключително сме доволни, че ще посетим Корея и нямаме търпение за новото предизвикателство, включено в календара на Формула 1. За бъдещето на спорта е важно да продължим разширяването си в глобален план, увеличавайки масата фенове. Затова и изпитваме удовлетворение относно това, че пистата е готова навреме, въпреки някои затруднения. Вече се подготвяхме да новото трасе във фабриката ни, работейки на симулатора, така че имаме прилична идея какво да очакваме. Но пък при нова писта, никога не можеш да си напълно сигурен какво може да изскочи – коментира шефът на отбора Рос Браун.

Вицепрезидентът на Мерцедес за автомобилен спорт се съгласи с английския си колега за това, че Йеонгам ще е напълно ново предизвикателство за всички в F1.

– Организаторите имаха някои затруднения, докато свършат цялата работа, но се справиха. Надяваме се там да извлечем максимума от техническия си пакет и да вземе още точки – допълни германецът.