Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще се борят за титлата в F1 този сезон, смята Хорнер

Мерцедес ще се борят за титлата в F1 този сезон, смята Хорнер

57
0
Мерцедес

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че тимът на Мерцедес ще е претендент за титлите във Формула 1 през настоящия сезон. Той изрази това си мнение след втората победа на екипа – в Гран при на Великобритания, спечелена отново от Нико Розберг.

Мерцедес F1 W04 спечели 5 от осемте квалификации досега през сезона – Люис Хамилтън бе най-бърз в Китай и Великобритания, а Нико Розберг – в Бахрейн, Испания и Монако. Тимът имаше проблеми с гумите, които изглежда успя да разреши (според някои от съперниците – благодарение на теста с Пирели след Гран при на Испания) и демонстрира в последните надпревари и силно състезателно темпо.

Те са наистина много добър отбор, имат бърз автомобил и чудесни пилоти. Със сигурност ще са претендент за титлите от сега до края на сезона, също като Ферари и Лотус. Има още много надпревари в шампионата – коментира Хорнер.

Отборът от Бракли няма да участва в предстоящия тест на Силвърстоун през втората половина на юли. Това бе част от санкцията, наложена от Международния трибунал на ФИА за теста на Каталуния.

Същевременно Хорнер описа отпадането на Себастиан Фетел броени обиколки преди финала на надпреварата в Англия като „болезнено“.

Себастиан бе в страхотна позиция, имаше само 11 тура преди карирания флаг. Контролираше разликата, направи всичко както трябва и е срамота да отпадне така от състезанието. Технически проблеми в трансмисията се появяват сравнително рядко, за съжаление това бе един от тези пъти. Намираме известна утеха във факта, че той диктуваше темпото в надпреварата до момента на отпадането си – допълни началникът на Ред Бул.

Англичанинът каза още, че тимът от Милтън Кийнс е постигнал напредък по отношение настройването на колите си, тъй като на Силвърстоун вървеше значително по-добре, отколото на Каталуния през май.

Мисля, че сме си научили урока. Явно реглажите през миналата седмица. Определено изглеждахме добре в дълги серии от обиколки. В Барселона не бяхме дори близо до скоростта на Ферари – добави Хорнер.