Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес удовлетворени от квалификацията, надяват се темпото им в дълги серии да...

Мерцедес удовлетворени от квалификацията, надяват се темпото им в дълги серии да е високо

61
0
Михаел Шумахер

Мерцедес бяха очевидно удовлетворени от третото място на Михаел Шумахер в квалификацията за Гран при на Малайзия според думите на шефа на тима Рос Браун.

Наистина е чудесно да видим такова прекрасно представяне от негова страна и се надявам, че ще е такова и в състезанието – продължи англичанинът. – Късметът ни поизневери в Q2, тъй като се появиха жълти знамена във възможно най-лошия за нас момент: и двамата ни пилоти бяха в обиколка, при това с меки гуми. Заради това ни остана само по един комплект медиум за Q3. Затова и съм толкова удовлетворен от постигнатото, след което сме в наистина добра позиция. Броени десети от секундата покриват разликите между пилотите в топ 8 – допълни Браун.

Шумахер също се радваше на постижението си, но заяви, че още по-важно ще е да е отново на пресконференцията след финала и утре.

Съотборникът му Нико Розберг е по-назад на грида – той бе с осмо време, но ще е седми на решетката утре заради наказанието на Кими Райконен.

Щеше ми се, разбира се, да съм по-напред в подреждането, но за съжаление загубих време в бързата си обиколка заради лошо преминаване на първия завой. Това ми коства няколко десети, а и имах вибрации в гумите през остатъка от тура. Уверен съм обаче, че ще сме в състояние да се борим утре, тъй като работихме упорито по състезателното си темпо – обясни Нико.

Отборът със сигурност няма да се превъзнесе заради резултата от днес, допълни моторспорт вицепрезидентът на Мерцедес Норберт Хауг. Той отбеляза и колко е приятно трите първи места в квалификацията да са заети само от състезатели, бягащи с двигателя на щутгартския концерн.

Вече сме предизвикателство за Макларън и Ред Бул, но не бива да подценяваме и Лотус, както и никога не може да изключваме от уравнението Ферари – каза още той.