Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес все още има кола, която доминира, твърди Верстапен

Мерцедес все още има кола, която доминира, твърди Верстапен

1987
0
Люис Хамилтън и Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен, снимка: Спас Генев

Макс Верстапен смята, че тимът на Мерцедес все още разполага с кола, която доминира във Формула 1. Днес на Хунгароринг Люис Хамилтън спечели 8-ата си победа за сезона, като беше по-бърз от пилота на Ред Бул след поставянето на гумите хард.

Британецът обаче не успя да го изпревари веднага, а влезе за нов комплект медиум, с който в края имаше решаващо предимство. В предишните 3 кръга Верстапен взе 2 победи и започна да се говори, че в Мерцедес са загубили предимството си. Според Макс обаче това не е така.

„Люис беше невероятен и се видя, че Мерцедес все още има колата, която доминира, каза Макс след финала. – В тима имаха проблем с прегряване в Австрия и не можеха да натиснат.

На Хокенхайм условията бяха необичайни и също им пречеха да демонстрират на какво са способни като отбор. Някои от идващите писти не са идеални за нас. Ще имаме обаче новости по колата и двигателя, които вероятно ще ни доближат до съперниците.“

Верстапен също така защити стратегията на тима си да не спира за втори път в бокса, след като това вече стори Хамилтън.

„Казах по радиото, че ако Люис не е по-бърз от мен, можем и ние да направим втори стоп, обясни ситуацията Макс. – Но той веднага беше много по-бърз от мен. И трябваше да продължим. Ако бяхме спрели, щяхме да сме зад него.

Опитахме се да запазим гумите хард живи, но беше изгубена кауза. Не съм твърде разочарован, тъй като станалото е нормално при конкретните обстоятелства. Имахме известни грижи със сцеплението тук. А и най-бързата обиколка все пак е допълнителна точка.“