Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с подобрена задвижваща система на Ред Бул Ринг

Мерцедес с подобрена задвижваща система на Ред Бул Ринг

1865
0
Мерцедес, W11, двигател
снимка: Майкъл Потс

Тимът на Мерцедес ще разполага с новости по задвижваща си система на пистата Ред Бул Ринг. Те са насочени не толкова към по-силно представяне на агрегата, а към подобряване на издръжливостта му.

Рейсинг Пойнт и Уилямс също ще разполагат с последния вариант на мотора. Ред Бул ще има на разположение следващата стъпка на задвижващата система на Хонда.

Междувременно Тото Волф заяви, че ако Формула 1 направи добро шоу в събота и неделя по време на първия състезателен уикенд от 2020 г., то това би компенсирало странното усещане от липсата на зрители на пистата.

„Смятам, че сме наясно какво трябва да свършим. Знаем, че основният ни приоритет е да опазим хората си и всички останали. Никога досега не сме били в подобна ситуация. Говорим за „балони“, по-малко контакти с други отбори, с медиите, феновете. Всичко това са все нови неща, ще е ново изживяване. Формула 1 обаче винаги успява да извлече позитивите и мисля, че ако направим страхотно шоу в събота и неделя, това ще компенсира странното усещане.“

Спортният директор на Мерцедес сподели също така, че според него на работещите във Формула 1 им е било трудно да изкарат толкова време у дома.

„Периодът определено бе сюрреалистичен. Не вярвам особено много на хората, твърдящи колко им е харесало да са си у дома. Ние живеем в свят на висока скорост. Работим в една рамка, в която знаем кога сме на състезание, кога сме в офиса и кога – у дома. А изведнъж сякаш някой ни дръпна щепсела… Надпреварите ми липсват.“