Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес не са правили предложение на Фетел, твърди Хауг

Мерцедес не са правили предложение на Фетел, твърди Хауг

28
0
Гран при на Корея,Себастиан Фетел

Мерцедес Гран при не са правили опити за привличане на Себастиан Фетел, заяви вицепрезидентът за автомобилен спорт на щутгартския концерн Норберт Хауг пред немската агенция ДПА. Повод за изявлението му бе реплика на съветника в Ред Бул Хелмут Марко, който каза пред австрийски журналисти, че Мерцедес преследват световния шампион за 2010 г., въпреки че са наясно с договора му с биковете.

Не сме правили предложение на световния шампион Себастиан Фетел. В лицето на Михаел Шумахер и Нико Розберг разполагаме точно с пилотите, които искаме – бе категоричен Хауг.

Изявления на Хелмут Марко не за първи път предизвикват подобен смут. Съветникът имаше незавидна роля във влошаването на отношенията между Фетел и съотборника му Марк Уебър след катастрофата помежду им в Гран при на Турция и случая с дадения на германеца нов нос през уикенда във Великобритания. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче каза в интервюто си за списание ClubS1, публикувано в октомврийския брой от 2010 г., че Марко няма отговорности по отношение на ежедневната работа в тима:

Хелмут няма директна, пряка роля в управлението на отбора ни. Той е съветник на Дитрих Матешиц и то не само за Формула 1, а и за всички дейности в областта на автомобилния спорт. Аз работя в близко сътрудничество с него в няколко аспекта. Но що се отнася до оперативните, ежедневни и ежечасни дейности в отбора, то той няма никакво пряко участие в тях. Неговата роля е за стратегическото позициониране на Ред Бул. Познавам го още откакто аз се състезавах и изградихме директни, ясни отношения.

Фетел пък бе свързван с евентуално преминаване в Мерцедес или Ферари, след като наскоро призна, че може един ден да кара за отбор различен от Ред Бул. Хелмут Марко обаче смята, че германецът не би отишъл в Скудерията, докато Фернандо Алонсо е там.