Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Местят квалификацията на Имола с час заради погребението на принц Филип

Местят квалификацията на Имола с час заради погребението на принц Филип

2530
0
Имола, писта, трасе
снимка: Пирели

Графикът на състезателния уикенд на пистата Имола претърпя промени заради погребението на принц Филип, което ще се състои в събота (17 април)

Съпругът на британската кралица Елизабет II почина на 9 април на 99-годишна възраст.

Ръководството на Формула 1 и ФИА съобщиха, че в знак на респект към погребалната служба на Негово кралско височество, херцога на Единбург променят часа на квалификацията, която съвпада с погребението. Официалната тренировка за разпределение местата на стартовата решетка ще се проведе от 14 часа CET (15 часа българско време). Заради това третата свободна сесия в събота сутринта се мести в 11 часа CET (12 часа българско време). Правилото гласи, че квалификацията трябва да е 120 минути след последната тренировка.

Промяна има и в часовете на петъчните тренировки

Първата ще започне в 11 часа CET (12 часа българско време), а втората – в 14:30 CET (15:30 българско време). Тя е обусловена от изискването съботната сутрешна сесия да започне не по-малко от 19 часа след края на втората петъчна тренировка.

Преди квалификацията ще има минута мълчание в памет на принц Филип. Формула 1 изрази съчувствието си към близките му, когато бе съобщено, че е починал.

„Животът му бе посветен на служба на страната, която вършеше с непоклатима отдаденост“, написаха от екипа на Уилямс.