Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър се договори с Мерцедес за мотори

Мейнър се договори с Мерцедес за мотори

43
0

Екипът на Мейнър Маруся сключи официално сделка с Мерцедес да получава задвижващи системи от немския концерн от следващия сезон. Досега аутсайдерът през този сезон ползваше двигатели на Ферари от миналата година, което, заедно със старото шаси, не дава никакъв шанс на тима да спечели точки. Затова екипът твърдо е последен в класирането при конструкторите.

С новия договор с Мерцедес, който е за няколко години, спортният шеф на тима Джон Буут и компания се надяват да получат един много по добър двигател, който в комбинация с ново шаси, да вдигне тимът от дъното на колоната. Мейнър ще получава най-новата спецификация на моторите на Мерцедес, като освен това ще ползва скоростни кутии и елементи от окачването от Уилямс.

Наскоро Тото Волф от Мерцедес обяви, че екипът няма да бърза да сключва сделка с Мейнър, преди да е ясно бъдещето на Лотус. Екипът от Енстън също ползваше агрегати на Мерцедес до този сезон, но по всяка вероятност ще бъде закупен от Рено и ще стане заводски тим на френската компания.

Въпреки че сделката между Лотус и Рено още не е официално обявена, явно от Мерцедес са счели че писмото за намерение за закупуване е достатъчен индикатор и могат да заменят Лотус с Мейнър като клиент. Другите два тима, които получават двигатели от Мерцедес са Уилямс и Форс Индия.