Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 MGP W02 на Мерцедес – надеждата на Шумахер за 2011 г.

MGP W02 на Мерцедес – надеждата на Шумахер за 2011 г.

86
0
MGP W02

Новият болид на Мерцедес за 2011 г. във Формула 1 MGP W02 е надеждата на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер за по-добро представяне спрямо миналата година. Автомобилът бе показан малко преди началото на днешните тренировките на пистата Рикардо Тормо до Валенсия. Той е резултат от 12-месечната работа на конструкторския и развоен офис в Бракли и е втората състезателна кола на отбора, след като миналата година щутгартският концерн създаде първия си заводски отбор от 1955 г. насам.

Най-после чакането приключи и всичко започва отново. За пилотите паузата е трудна, тъй като времето между последния старт от предходния сезон и първото излизане на писта през следващата година изглежда безкрайно дълго – заяви Шумахер. – И макар да участвах в развитието, както и да получавах информация за достигнатите етапи на конструиране, напълно различно е да видя болида със собствените си очи. Предстартовото напрежение автоматично се покачва. Убеден съм, че през този сезон ще съм на подиума значително по-често, като идеалният вариант е да съм по средата [на почетната стълбичка]! – допълни той.

Съотборникът му Нико Розберг сподели, че и за него това време от годината е вълнуващо. Той също ще се стреми към по-добри резултати този сезон, а поставените цели са, както винаги, агресивни.

Искаме да се състезаваме в челото и да се борим за победи. Всички във фабриките ни в Бракли и Бриксуърт работиха страшно упорито по новата Сребърна стрела и нямаме търпение да видим как ще се представи тя – каза още Нико.

Като агресивна определи концепцията на MGP W02 шефът на отбора Рос Браун, според когото в този автомобил вече личи опитът на екипа и резултатите от техническото реконструиране.

Освен това имаме сериозен план за развитието през 2011 г. В лицето на Михаел и Нико разполагаме с двама отлични пилоти, които могат да печелят надпревари. Желанието ни е да установим висок стандарт от самото начало, а ако това не се случи, ще работим упорито, за да влезем в играта – бе категоричен англичанинът.

Компактна кола с ексклузивна форма – така определи новия модел вицепрезидентът автомобилен спорт в Мерцедес Норберт Хауг.

Шаси инженерите ни махнаха всеки излишен грам и милиметър. Резултатът е този автомобил с множество иновативни решения. Той наистина отразява огромната отдаденост на конструкторите си. Нико и Михаел могат да взимат победи, стига да им дадем достатъчно добър болид. Иначе и на нас ни предстоят предизвикателства като за останалите отбори, но целта ни може да се определи в едно изречени: новата Сребърна стрела трябва не само да изглежда като първокласна кала, но и да се развие стъпка по стъпка, за да стигне върха – каза още Хауг.