Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън-Хонда върви в правилната посока, убеден е Алонсо

Макларън-Хонда върви в правилната посока, убеден е Алонсо

67
0

Фернандо Алонсо си върна оптимизма, след като успя да направи почти 60 обиколки във втория ден тестове на пистата Каталуния.

Двукратният световен шампион е наясно с малкото останало време за подготовка, но е убеден, че Макларън-Хонда върви в правилната посока на развитие. Той заяви, че е изследвал част от потенциала на MP4-30 и „усещането в болида бе по-добро от това на Херес. Ясно е, че все още имаме някои ограничения по отношение на двигателя и максималната му мощност. Добрата новина е, че тренировката ни започна в 9 сутринта и приключи в 17:45 привечер. Успяхме да изпитахме част от потенциала, проверихме много системи, с всяка обиколка учехме и откривахме нови неща. След проблема, появил се по време на изпитанията на Дженсън [Бътън], бях може би малко по-песимистично настроен. Но най-накрая показахме на нас самите, на отбора, на хората във фабриките в Англия и Япония, че вървим в правилната посока. Потенциалът е налице.”

Алонсо каза също така, че развойната работа е на ранен етап и повтори, че това е съвсем нов проект. Испанецът призна, че не знае дали тимът ще е напълно подготвен за първия старт. Според него отборът ще пристигне в Австралия, „надявайки се да беше през юни или юли, но е през март и не знам дали ще сме изцяло готови. Сигурен съм, че ще отидем във възможно най-добрата форма. Има още шест дни тестове, така че е време да вдигнем нивото и да започнем да учим колата. Имаме някои нови части, ще пристигат още. Остават 20 дни до Австралия. Но съм доволен от направения прогрес.”

Ясухиса Араи от своя страна каза, че екипът на Хонда е готов за хомологацията на задвижващата си система в края на следващата седмица. Той също посочи, че MP4-30 не е изпитан на максимална скорост, но и според него има стабилен напредък.