Начало Formula E News Mич Еванс записа дубъл на уличната писта в Рим

Mич Еванс записа дубъл на уличната писта в Рим

431
0
Мич Еванс
Мич Еванс, снимка Ягуар

Mич Еванс записа дубъл на уличната писта в Рим. Пилотът на Ягуар спечели и второто състезание на уличната писта в италианската столица. Това бе общо пета надпревара от началото на новия сезон във Формула Е. Новозеландецът сензационно спечели вчерашната еПри на Рим.  В днешния ден той използва рискова стратегия, която му помогна да стигне до успеха. Втори финишира стартиралият от полпозишън Жан-Ерик Верн (DS Techeetah). Третото място отиде при Робин Фрайнс от тима на Енвижън Рейсинг.

Най-добрият старт бе за Жан-Ерик Верн. Французинът се намираше на първа позиция след спринта към първи завой. Зад него бяха Андре Лотерер, Джейк Денис, Мич Еванс и Сам Бърд.

След няколко минути Еванс изпревари Денис и започна да преследва Лотерер. В челото Верн се опитваше да отвори възможно по-голяма преднина, която да му позволи спестяването на повече електроенергия за края на второто състезание в Рим. В дъното на колоната Антонио Джовинаци получи технически проблем в своя болид и спря на трасето. Това предизвика появата на кола за сигурност.

Малко повече от 20 минути след началото на втората надпревара по улиците на Рим, Еванс излезе на първа позиция след като се справи с двукратния шампион Жан-Ерик Верн.

Радостта на пилота на Ягуар бе кратка, тъй като той загуби лидерството от Робин Фрайнс. От своя страна нидерландецът бе изпреварен от Лотерер. Германецът се бореше да запише първата си победа във Формула Е. Надпреварата отново бе прекъсната от кола на сигурността заради инцидент с Алекс Симс. Състезателят на Махиндра стана четвъртият отпаднал от състезанието в Рим след Оливър Роуланд, Едоардо Мортара и Антонио Джовинаци. Освен това бе добавено допълнително време от 5 минути, в което състезателите на изразходват повече енергия.

Драмите по улиците на Рим не приключиха дотук. Веднага след рестарта Мич Еванс използва втория си атакуващ режим и отново излезе начело. В дъното на топ 10 Ник Касиди имаше контакт със Сам Бърд, който го изпрати в предпазните ограждения и отново предизвика излизане на сейфти кар.

В крайна сметка Еванс успя да задържи зад себе си Верн и записа втора поредна победа и общо трета по улиците на италианската столица. Последното място на подиума зае Робин Фрайнс.

Четвърти и пети завършиха Андре Лотерер (Порше) и Щофел Вандоорн (Мерцедес), следвани от Паскал Верлайн с другия автомобил на Порше. Топ 10 допълниха Оливър Търви (NIO 333 FE Team), Лукас ди Граси (Вентури), Себастиен Буеми (Нисан) и Оливър Аскю от отбора на Андрети.