Начало Други Michelin играе новаторска роля в новия шампионат на ФИА Формула E

Michelin играе новаторска роля в новия шампионат на ФИА Формула E

55
0

Компанията Michelin бе избрана да стане официален партньор за гуми на шампионата на ФИА Формула Е през следващите три години до 2015 г. След конкурсна процедура, организирана от международната автомобилна федерация, офертата на френската марка бе избрана от управителния орган на моторните спортове поради нейните отличителни предимства в три различни области, а именно технически опит, план за продажби и участие в програми за насърчаването на мобилността.

Моторспорт директорът на групата Michelin Паскал Куанон подчерта колко доволен и горд е френският производител на гуми да бъде избран да бъде част от новия шампионат.

Когато става дума за енергийна ефективност на гуми и отговорен моторен спорт, Michelin се оказа новатор. Michelin оценява тази нова състезателна серия с факта, че въвежда нова форма на енергия и че тя ще доведе спорта до градските центрове. Ще използваме нашия опит, за да предоставим на състезателите в този високо иновативен нов шампионат нови гуми на марката, проектирани да покажат най-доброто от тези автомобили. Шампионатът Формула Е е идеална витрина за концепцията на Michelin Total Performance, състояща се в едновременната работа върху всички фактори, които допринасят за работните характеристики на гумите, включително онези, които обикновено са считани за несъвместими – заяви Куанон.

Групата Michelin работи по развитието и насърчаването на мобилността от самото основаване на компанията. През 1998 г. тя организира първото глобално събитие, посветено на представянето на нови технологии, свързани с мобилността – Challenge Bibendum.