Начало Други Мик Шумахер ще кара за Према във Формула 3 и през тази...

Мик Шумахер ще кара за Према във Формула 3 и през тази година

56
0

Синът на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, ще кара в европейската Формула 3 за екипа на Према и през тази година.

18-годишният пилот направи добър първи сезон в сериите през 2017 г., като записа няколко подиума сред дебютантите, както и 3-о място сред всички пилоти на пистата Монца.

Мик в крайна сметка завърши 3-и сред дебютантите в шампионата, като се представи силно и в прочутото състезание в Макао, където завърши в топ 10 сред всички състезатели.

Екипът на Према за новия сезон ще включва общо 5-има пилоти, като целта е да бъде спечелена отборната титла за пети пореден път. Първите състезания са на 12 и 13 май за Гран при на По на уличното трасе По-Вил.

„Състезанията във Формула 3 са трудни и оспорвани, заяви Мик. – Да се бориш на такова ниво е полза за пилота и затова ще се състезавам в този шампион още един сезон.

Това, че ще работя с професионален тим като Према може само да ми помогне да вървя напред. Страхотно е да се работим с такъв тим и съм убеден, че заедно можем да имаме още по-вълнуващи моменти.“