ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Мик Шумахер също бил сред кандидатите за място в Торо Росо

12.09.2018 | Асен Стоянов, снимка Prema Theodore Racing | коментара Мик Шумахер

Синът на Михаел Шумахер – Мик, също бил сред кандидатите за титулярно място в Торо Росо за следващия сезон, съобщават германски медии. За момента в малкия отбор на Дитрих Матешиц няма нито един потвърден пилот за 2019 г.

Наскоро стана ясно, че главният съветник на „биковете“ Хелмут Марко има голям списък от кандидати с 10 имена в него. Сред тях били дори Дани Квят и Себастиан Буеми, които се разделиха с Ред Бул по не особено приятен начин.

Сега на преден план излиза и името на Мик, който прави много силна втора половина от сезона в европейската Формула 3 за тима на Prema Theodore Racing, като записа 6 победи, 3 от които за последните 3 състезания.

На Мик е нужно да има 20 точки към суперлиценза си, за да може да се състезава във Формула 1. А това към момента означава да завърши сред първите 3 във Формула 3 този сезон.

Със серията си от победи това изглежда много вероятно, като към момента 19-годишният пилот е 2-и в шампионата, само на 3 точки от лидера Даниел Тиктъм, а 4-ият Юри Випс е на цели 43 т. зад Шумахер.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти