Начало Top Moto News MIE Хонда представи обновения си състав в WSBK

MIE Хонда представи обновения си състав в WSBK

113
0
Таран Макензи и Адам Нородин
Таран Макензи и Адам Нородин, снимка MIE Хонда

MIE Хонда представи обновения си състав в WSBK. Японският отбор привлече в редиците си Таран Макензи и Адам Нородин. Двамата заменят досегашните състезатели на MIE Хонда Ерик Гранадо и Хафиз Сиахрин.

MIE Хонда изживя една изключително трудна кампания през 2023 г. Екипът нямаше нито един резултат в топ 10 и финишира на едно от последните класирания в шампионата при отборите

MIE Хонда разчиташе на Ерик Гранадо и Хафиз Сиахрин. Бразилецът претърпя тежка катастрофа по време на уикенда в Барселона, заради което не стартира в Мизано. След това Гранадо не се включи в Манукур заради ангажиментите си в клас MotoE на световния шампионат по мотоциклетизъм. Накрая той претърпя катастрофа в Портимао, заради която пропусна остатъка от сезон 2023 в WSBK. Гранадо не спечели нито една точка и бе освободен след края на изминалата кампания.

Съотборник на Гранадо бе бившата от MotoGP Хафиз Сиахрин. Малайзиецът също изпитваше огромни затруднения с мотора на Хонда. Сиахрин все пак записа няколко класирания в зоната на точките и пропусна стартовете в Имола и Чехия заради фрактура, получена след катастрофа по време на тестове.

В края на миналия месец шефът на тима на MIE Хонда Мидори Мориваки обяви, че Гранадо и Сиахрин няма да бъдат част от отбора през следващия сезон. Днес стана ясно, че техните места ще бъдат заети от Таран Макензи и Адам Нородин. Двамата караха за японския отбор в клас Суперспорт и сега получават заслужени повишение.

Макензи е добре познато име в мотоциклетния спорт. Британецът спечели британския Суперйбак шампионат през 2021 г. Миналата година той кара с уайлдкард в WSBK по време на кръга в Донингтън парк и дори спечели точки. Този сезон той караше за MIE Хонда в Суперспорт и спечели една от надпреварите на чешката писта „Мост“, която се проведе при променливи условия

„Много съм щастлив, че преминавам в WSBK, тъй като това е моя мечта от дълго време. Имам много опит в британския Супербайк шампионат, макар и с друг производител“, каза Макензи.

„Беше добре да тествам мотор от Супербайк на MIE Хонда още тази година в Мизано и Херес. Също така завърших два теста с HRC на Сузука, за да разбера по-добре CBR 1000RR-R. След това направих състезанието на Сузука с друга машина на Хонда, което, разбира се, също беше много важно. Хубаво е, че вече съм усетил вкуса на Хонда в Супербайк. Също така е чудесно, че споразумението за следващия сезон вече е налице. Наистина очаквам с нетърпение това ново предизвикателство. Благодаря както на Петронас така и на MIE Racing Honda Team“, добави Таран Макензи.

Нородин на свой ред има стартове в класовете Moto3 и Moto2 на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

„Преди всичко искам да изкажа големи благодарности на Мидори Мориваки, на Петронас и на Хонда. Голямо решение е да скоча в WSBK. Това обаче е страхотна възможност за мен и нещо, което исках от много време“, каза Нородин.

„Знаем, че шампионатът ще бъде още по-конкурентен през следващия сезон и сам по себе си ще бъде голямо предизвикателство. Също така знам, че ще мога да науча и да се развия толкова много, като участвам. Да представям Петронас и моята страна, Малайзия, е истинска чест и съм истински благодарен за този шанс. Сега ще се съсредоточа върху тренировките по-усилено от всякога, за да се подготвя за това, което знам, че ще бъде трудна, но много стимулираща година. Много съм щастлив и развълнуван за бъдещето“, добави състезателят на MIE Хонда.

През последните седмици постепенно се попълват повечето свободни места за сезон 2024 в WSBK. По-рано тази седмица Михаел Риналди обяви преминаването си в Motocorsa Racing Дукати. В края на минали месец тимът на GoEleven Дукати официално потвърди привличането на Андреа Яноне.