Начало MotoGP News Мигел Оливейра спечели съкратената надпревара в Индонезия

Мигел Оливейра спечели съкратената надпревара в Индонезия

443
0
Mигел Оливейра
Mигел Оливейра, снимка КТМ/Rob Gray (Polarity Photo)

Мигел Оливейра спечели съкратената надпревара в Индонезия. Пилотът на КТМ се представи най-добре на изключително мократа писта Мандалика. Португалецът завърши на 2.205 сек. пред световния шампион Фабио Куартараро с Ямаха. Подиумът бе допълнен от сънародникът на Куартараро и състезател на Прамак Дукати Йохан Зарко.

По време на загрявката Марк Маркес претърпя поредното тежко падане. Пилотът на Репсол Хонда получи сътресение на мозъка при ужасяващия инцидент в последния етап на неделната загрявка и беше откаран до местната болница. След като бе прегледан, Маркес не получи разрешение да вземе участие в състезанието в Индонезия.

Самият старт на надпреварата бе отложен с повече от час поради тежките атмосферни условия на пистата Мандалика. Малко след финала на надпреварата в клас Moto2 заваля силен дъжд, който бе придружен с гръмотевици и светкавици.

Междувременно състезателната дистанция бе намалена от 27 на общо 20 обиколки поради лошите атмосферни условия и проблемните гуми на Мишлен.

Най-доброто потегляне направи победителят от квалификацията Фабио Куартараро. Зад него се залепи Мигел Оливейра, следван от Алекс Ринс, Хорхе Мартин и Джак Милър.

Още в края на първия тур Оливейра оглави класирането, след като изпревари Куартатаро на финалната права. Малко след това французинът загуби позиция и от Милър.

Пистата продължаваше да бъде мокра, което караше пилотите да правят грешки. Хорхе Мартин изгуби контрола на своето Дукати Десмoседичи GP22 по време на битка с Франко Морбидели. Испанският състезател отпадна за втори пореден път от началото на новия сезон в MotoGP.

4 обиколки след началото на Гран при на Индонезия Оливейра изпревари Джак Милър. Португалецът се движеше с невероятно темпо и бързо започна да се откъсва от своите преследвачи.

До края на състезанието на Мандалика,  Оливейра необезпокояван от никого успя да спечели надпреварата на Мандалика. Втори и трети финишираха Фабио Куартараро и Йохан Зарко.

Четвърти остана Джак Милър от заводския тим на Дукати, следван от пилотите на Сузуки Алекс Ринс и Жоан Мир. Седми финишира Франко Морбидели (Ямаха), а топ 10 бе допълнен от Брад Байндър (КТМ), Алейш Еспаргаро (Априлия) и Дарън Байндър (RNF Ямаха). Южноафриканецът бе най-бързият сред новобранците в кралския клас.

Единадесетата позиция отиде при победителя от Катар Енеа Бастианини. Италианецът изостана твърде много в началната фаза на състезанието и не успя да намери място в челната десетка. Следващите две места бяха заети от Пол Еспаргаро и Алекс Маркес с мотори на Хонда. Последните точки бяха взети от Лука Марини (VR46 Дукати) и Франческо Баная (Дукати). Андреа Довициозо също не завърши надпреварата в Индонезия, след като получи технически проблем в своята Ямаха.

Във временното класиране лидер продължава да бъде Бастианини, следван от Брад Байндър и Фабио Куартараро.