Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер е най-богат сред пилотите от Формула 1

Михаел Шумахер е най-богат сред пилотите от Формула 1

647
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер, снимка Мерцедес

Михаел Шумахер е пилотът, спечелил най-много пари от кариерата си във Формула 1 според списъка на Съндей Таймс за най-богатите атлети в света. Седемкратният световен шампион, чието състояние възлиза на $810 млн., е изпреварен в листата единствено от голфъра Тайгър Уудс, който е с $889 млн.

В категорията на спортистите с най-високи приходи са намерили място още Фернандо Алонсо и Кими Райконен – съответно със $179 млн. и $164 млн. Това има отрежда 18-то и 20-то място.

Сред британските автомобилни състезатели Люис Хамилтън е спечелил до момента от кариерата си в Гран при $94 млн., а Дженсън Бътън – $91 млн. В класацията има доста бивши пилоти – Найджъл Менсъл е със състояние от $78 млн., Джеки Стюарт – $66 млн., Деймън Хил – $19 млн. По-добре от всички се е справи Еди Ървайн. Ирландецът, който не стана световен шампион в F1, се оказа прозорлив инвеститор в недвижими имоти и понастоящем разполага със $130 млн.

В списъка на богатите има още познати имена от спорта. Председателят на борда на Макларън Рон Денис притежава $218 млн., Франк Уилямс – $179 млн., Рос Браун – $156 млн. Еди Джордан, който в момента работи като експерт коментатор в ВВС, е с $55 млн.

Най-големите пари обаче са при хората, управляващи търговските права и рекламата във Формула 1. Пади Макнали, чиято компания отговаря за всички реклами по пистите и менажира Падок Клуба, е с лично състояние от $686 млн. Дори това обаче е далеч от богатството на Бърни Екълстоун – според Съндей Таймс то възлиза на $2,5 млрд., а той е 26-ият по състояние човек в Обединеното кралство.

В листата на богатите е и бившата съпруга на Бърни – Славица Екълстоун. Тя притежава $1,2 млрд., които получи при развода си с него.